• Május elején jöhet az Xbox Maverick
  • A lemezmeghajtó nélküli gép neve Xbox One S All-Digital Edition lesz
  • A pontos ár egyelőre még nem ismert

Több ízben is hallhattunk már pletykákat egy új, lemezmeghajtó nélküli Xbox One verzióról, és bár hivatalosan eddig nem erősítették meg az állítólag Maverick kódnéven futó gépet, ahogy a mondás is tartja: nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja.

Most épp a Windows Central rukkolt elő friss részletekkel, akik úgy értesültek, hogy pár hónapon belül meg is érkezhet a masina: az előrendelések április közepén indulnak majd, május elején pedig már sort is keríthet a Microsoft a globális premierre.

mar-majusban-megjelenhet-az-uj-lemezmeghajto-nelkuli-xbox-one.jpg

Ha hihetünk a friss pletykáknak, akkor a konzol Xbox One S All-Digital Edition néven fut majd, így hangsúlyozva azt, hogy kizárólag digitális formában futtathatunk majd rajta játékokat. Az árszabásról egyelőre nincsenek hírek, de mivel a meghajtó hiánya erős költségcsökkentő tényező, ezért várhatóan ez lesz az eddigi legolcsóbb Xbox masina, amivel még jobban hangsúlyozhatja majd a Microsoft az Xbox Game Pass, illetve a nagy reményekkel "készülő" játékstreamelős szolgáltatás, a Project xCloud előnyeit.

A Microsoft egyébként a júniusi E3-ra is készül meglepetésekkel, állítólag a következő generációs Xboxot is itt fogják bemutatni - ha kellő reflektorfényt szeretnének az új, lemezmeghajtó nélküli Xbox One-nak, akkor valóban logikusnak hangzik már tavasszal előrukkolni vele.