Holnap már március, elkezdődik az év harmadik hónapja, pedig mintha tegnap lett volna Szilveszter. Ez persze nem csak a tavasz közeledtét jelzi, hanem azt is, hogy sokasodni kezdenek a moziban a nézőcsalogató filmek. A Fórum Hungary jóvoltából megtudtuk, hogy márciusban melyik négy, általuk forgalmazott filmre lesz érdemes beülni.

Tomb Raider

A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft (Alicia Vikander) kislány volt még, amikor édesapja (Dominic West), a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel való folytonos szembesítés dacára Lara elindul, hogy egyszer s mindenkorra megoldja az apja halálát övező rejtélyt.

Hátrahagyva addigi életét, Lara apja utolsó ismert tartózkodási helyét veszi célba: egy mesebeli sírkamrát, ami egy legendás szigeten, valahol Japán mellett található. Küldetésével nagy fába vágja a fejszéjét; már a sziget megközelítése is veszedelmes kalandot ígér. A tét nagyobb nem is lehetne Lara számára, aki a kedvezőtlen esélyekre fittyet hányva, éles eszére és tántoríthatatlanságára támaszkodva feszegeti tűrőképessége határait, útban az ismeretlen felé.

Vörös veréb

Dominyika Jegorováról (Jennifer Lawrence) sok minden elmondható. Odaadó gyermek, aki bármi áron megvédi édesanyját (Joely Richardson). Prímabalerina, aki testileg és lelkileg is a végsőkig feszítette korlátait. Mestere a csábításnak és a manipulálásnak…

Amikor a karrierje végét jelentő sérülést szenved, bizonytalan és sötét jövő dereng fel Dominyika és anyja előtt. Így lesz a lányból könnyű préda a Veréb Iskola, egy titkos hírszerzési szolgálat számára, akik kivételes fiatalokat tanítanak arra, hogy testüket és elméjüket fegyverként használják. Kiállja a szadista kiképzést, és belőle válik a legveszedelmesebb Veréb, akit a program valaha produkált. Dominyikának most össze kell egyeztetnie új énjét azzal, aki egykor volt; nemcsak saját, hanem minden kedves ismerősének élete veszélyben forog, köztük egy amerikai CIA-ügynöké (Joel Edgerton), aki minduntalan győzködi: ő az egyetlen ember, akiben a lány megbízhat.

A Jason Matthews regényéből készült filmet Magyarországon forgatták.

Bosszúvágy

A chicagói sebészorvos, Dr. Paul Kersey (Bruce Willis) csak közvetetten ismeri az utcai erőszakot, amit a műtőjébe került számtalan áldozat szenved el. Ám mindez megváltozik, mikor feleségét (Elisabeth Shue) és lányát (Camila Morrone) brutális támadás éri külvárosi otthonukban. Megelégelve a túlterhelt rendőrség tétlenségét, a bosszúvágytól fűtött Paul maga ered az elkövetők nyomába, hogy igazságot szolgáltasson. A megszaporodó önítélkezésekre a média is felfigyel, a lakosság pedig azt találgatja, hogy őrangyal vagy hóhér járja-e a város utcáit.

A Bosszúvágy alapjául a Charles Bronson főszereplésével készült, azonos című film szolgált, melyet a magyar mozikban annak idején több mint egymillióan láttak.

Nap nap után

A 16 éves Rhiannon (Angourie Rice) beleszeret egy különös lélekbe, akit csak A-nak hívnak, és minden egyes nap más ágyban, más-más testben ébred. A kettejük között kialakuló kapcsolat olyan erős, hogy elhatározzák, minden nap megkeresik egymást, pedig még csak nem is sejtik, mit és kit hoz a következő reggel. Ahogy egyre inkább beleszeretnek egymásba, a realitásokkal is kénytelenek szembenézni: vajon képesek lehetnek úgy leélni közös életüket, hogy egyikük minden 24 órában más személyt testesít meg?

A Nap nap után David Levithan azonos című New York Times bestsellere alapján készült.