Marvel Universe Online törölveIgazság szerint egy kicsivel több volt már a Marvel Universe Online, mint egy egyszerű alfastádiumban lévő alkotás, hiszen már közel másfél éve készült. De miért is beszélek múlt időben? Nos, sajnos a Cryptic Studios játékát végérvényesen törölték, mint készülő alkotást. A Microsoft mindezt a nyilvánosság előtt közölte, s szerencsére mellébeszélés helyett ezúttal konkrét indokokat is kaptunk.

Shane Kim (a Microsoft Game Studios vezetője) elmondta egy interjú során: fő problémájuk az volt, hogy csak az előfizetéses módszerben tudták volna elképzelni hosszú távon a jövőt a Marvel Universe Online kapcsán, mely ugyebár egy MMO stuff lett volna. Igen ám, csakhogy ők az utóbbi időben nem éppen derűsen látták a dolgokat, s szerintük jelenleg igen kicsi az esély rá, hogy kasszasikert hozzon bárki számára is egy ilyen típusú játék. Konkrétan itt a World of Warcraftot hozta fel példának, mely szerinte túlságosan veszélyes konkurens fél, s mellette nem sok MMORPG tud érvényesülni (azért én tudnék mondani néhány ázsiai programot...). Nem akartak tehát kockáztatni, így végül a Marvellel közösen döntöttek úgy, hogy törlik a projektet.

Ez bizony dupla katasztrófa immár a képregényhősök rajongóinak, hiszen nem olyan régen adtunk hírt arról, miszerint az EA a bunyós Marvel-játékokat dobta félre.