• Az 1.08-as frissítéssel Scott és Jaal között is kialakulhat romantikus kapcsolat
  • Bővül a karakter kreátor
  • Akár játék közben, a Tempesten is megváltoztathatjuk Ryder külsejét
  • Alec Ryder arcát már megtarthatjuk
  • Hainly Abrams már nem lesz olyan közlékeny
  • Számos kisebb-nagyobb változás várható még

Hamarosan befut a Mass Effect: Andromedához az 1.08-as frissítés, ami újabb méretesebb fejlesztésekkel látja el a játékot. Az egyik legszignifikánsabb változás, hogy a patch telepítése után Scott Ryder akár Jaalnak is csaphatja majd a szelet. A Bioware szerint ezt az opciót az indukálta, hogy Scott egyik férfi csapattársával sem kerülhetett romantikus kapcsolatba (ellenben Sara lefeküdhetett Peebee-vel), ami persze nemtetszést váltott ki az LGBTQ közösségben. Szóval Scott az 1.08-as frissítés után már nem csak Gillel, de Jaallal is intim viszonyba kerülhet, de azért nem ez az egyetlen nagy változás.

A másik jelentősebb módosítás a karakter kreátort érinti. Egyrészt, bekerül egy új férfi és egy új női arc, valamint minden hajstílus elérhetővé válik mindkét nem számára (vagy akár Kojakot is csinálhatunk Ryderékből), és a bőrszín árnyalatai is szélesebb spektrumon fognak mozogni. Mi több, a külsőnket ezután akár a játék közben, a Tempesten is megváltoztathatjuk. Emellett újdonság lesz még, hogy ha megváltoztatjuk az ifjabb Ryder külsejét, már megtarthatjuk Alec default külsejét.

Mindezeken túl még fontos változás, hogy a korábban nagy port kavart transznemű karakter, Hainly Abrams már nem fogja az első szóra kiadni magáról a személyes információkat, előbb el kell nyernünk a bizalmát. Továbbá megkapjuk a Dolby Vision támogatást, lesz néhány változás a játékbeli boltokban, és persze a többjátékos módban is egy sor kisebb-nagyobb felfrissülésre számíthatunk.

A teljes listát a Bioware blogján tekinthetitek meg. A megjelenés idejét még nem jelentették be, de valószínűleg nem kell már rá heteket várni. Sőt talán az E3 2017-en még az első DLC-t is leleplezik az EA Play keretében.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!