Igen, bizony, eljött az évnek ez a szakasza is, itt van mindjárt az E3 2017, mi pedig ahogy minden évben, most is összeszedjük azokat a játékokat, amik biztosan bemutatásra kerülnek, de azokat is, amikre csak számítunk vagy amikben reménykedünk. A sort az EA-vel kezdjük, ami mondjuk nem lesz ott a június 13 és 15 között megrendezésre kerülő show-n, mert idén is különcködik és június 10-e és 12-e között megrendezi az EA Play-t, de mi csak azért sem választjuk külön az E3 2017-től. Lássuk, mivel vár minket az Electronic Arts.

Ami biztos lesz

Szerencsére nem sok esetben kell találgatnunk, mert az EA már jó előre megadta azoknak a játékoknak a listáját, amivel az EA Play-en biztosan kint lesz, sőt azon szerencsések, akik kijutnak a show-ra, akár ki is próbálhatják őket.

Az E3-at megelőző rendezvény két legnagyobb sztárja várhatóan a Star Wars Battlefront 2 és a Switch-re is megjelenő FIFA 18 lesz. Előbbit nem kell különösebben részletezni. A 2015-ös Star Wars Battlefront sok rajongónak okozott csalódást, viszont a DICE most a csillagokat is nekünk ígérte, úgyhogy valószínűleg nagy felhajtás lesz az őszi Star Wars játék körül, már csak azért is, hogy megnyerje az említett rajongókat. Legalább egy trailer és több játékmenet-videóra is számíthatunk, na meg valószínűleg jó sok részletre fog fény derülni.

Igazából a FIFA 18-cal kapcsolatban sincs mit magyarázni, az EA Sports zászlóshajója menetrendszerűen érkezik, s bár tavaly egész nagyot újítottak a sztori móddal, idén ekkora változásra nem kell számítani. Inkább a szokásosra: némileg csiszolt játékmenet, új történet a sztori módban, néhány új apróság. Valószínűleg az EA Play alatt mindent megtudunk majd erről a játékról, amit tudni érdemes.

Az EA Sprots továbbá kiviszi a Madden NFL 18-at, az NBA LIVE 18-at, az NBA LIVE Mobile-t, és persze a FIFA 18 Switch változatát is – ez utóbbi meglehetősen érdekesnek ígérkezik, hiszen nem sok ilyen nagynevű sorozat tagja jelent meg eddig a Nintendo új konzoljára.

Az EA Playen debütál a Ghost Games új Need for Speedje is, amiről előzetesen már hallhattunk pár ígéretes információt. Mivel nem sokat tudunk róla, esélyes, hogy ez a bemutató fog a legnagyobbat szólni, már ha az EA tényleg odateszi magát – a tavalyi EA Play azért nem volt olyan ütős, hogy az idei miatt már előre lelkesedjünk.

Ezek mellett kint lesz a The Sims 4 – feltehetően új tartalmat is bejelentenek hozzá – és a The Sims Mobile, valamint biztosan többet megtudhatunk a Battlefield 1: In The Name of the Tsar című DLC-ről, valamint a Titanfall 2 és a Star Wars: Galaxy of Heroes új tartalmairól.

Amire számíthatunk

Ez a rész kurtább lesz, mert viszonylag kevés olyan bejelentett cím van, ami a fenti listából hiányzik. A Bioware már egy ideje dolgozik egy titokzatos új IP-n, ennek bejelentése az EA Playen tökéletesen alkalom lenne – nem is esélytelen, hiszen már áprilisban erről csicseregtek a madarak, és ezt még az sem zárja ki, hogy a játékot a 2019-es üzleti évre tolta a kiadó. Mivel a Dylan kódnevű programon már évek óta kotlanak, időszerű lenne valamit mutatni belőle.

A másik, amire még számíthatunk szintén a Bioware-hez köthető, hiszen az nem más, mint a Mass Effect: Andromeda DLC-je. A legutolsó APEX misszió leírásában már emlegették az alapjátékból kimarad quarianokat, szóval nagyon nagy az esély rá, hogy az ő főszereplésükkel készülő DLC-t az E3 során ismerhetjük meg.

Ezek mellett pedig még számíthatunk a kisebb, indie alkotásokat támogató EA Originals keretében készülő Sea of Solitude-ra és a Fe-re és valószínűleg további játékokat is bejelentenek, amik eme program támogatásával valósulnak meg.

Amiről álmodunk

Tavaly szinte biztos voltam benne, hogy végre megmutatják a Visceral Star Wars játékát, idén már inkább már csak álmodozom róla. Tudjuk, hogy készül, azt is, hogy kik készítik, de magáról a programról legfeljebb annyit mondhatunk el, hogy TPS lesz és feltehetően a Birodalom korában játszódik. Jó lenne, ha végre mutatnának valamit ebből a programból.

Ugyanígy a Respawn Star Wars játékával is előállhatnának, amiről még annyit sem tudunk, mint a Visceral programjáról. TPS lesz, azt csókolom. Ugyanakkor szerintem arra, hogy ezt megmutatják, még annyi esély sincs, mint a másik játék bemutatására.

És ha már Star Wars, nagyon régóta pusmognak egy új MMO-ról – hogy igaz-e vagy sem, azt nem lehet eldönteni, ám időszerű lenne leváltani a The Old Republicot, ami nem csak megkopott már kicsit, de az utolsó bástyája a régi lucasi korszaknak. Vagy ha új MMO nem is lesz, akkor leleplezhetnének egy új kiegészítőt a TOR-hoz. S ha bejelentenének egy új, egyjátékos Knights of the Old Republicot, azt hiszem, sokan kapnánk a zsepi után, hogy letöröljük örömkönnyeinket. Oké, most már nagyon belelóg a kezem a bilibe…

Álom, álom, szép álom, hogy a Dragon Age 4-et is megmutatják, legalább egy teaser trailer keretében. A játékról már egy évvel ezelőtt hallottunk, szóval nem zárnám ki teljesen, abban viszont biztos vagyok, hogy ha lesz is valami, az tényleg csak egy kicsi ízelítő lesz. 

Az EA sajtókonferenciája hazai idő szerint június 10-én, szombat 21:00-kor veszi kezdetét.

ÉS TE MIT VÁRSZ AZ EA SAJTÓKONFERENCIÁJÁTÓL?