Aaryn Flynn-nél pár napja érdeklődték meg, hogy ugyan, mennyi meztelenkedés lesz a Mass Effect: Andromedában – mindezt azután, hogy az ESRB a minősítésében a „részleges meztelenkedés” kitételt „teljes meztelenkedésre” cserélte. A Bioware általános menedzsere erre ezt találta mondani: softcore űrponró lesz. Majd később még hozzátette, hogy nem trollkodik. No, talán jobban járt volna, ha ezt nem teszi hozzá.

Merthogy tweetjét a média felkapta, szétterjedt a neten és kitört a népharag. Kommentelők serege kelt ki az ellen, hogy így lealjasítják kedvenc játékukat, meg átestek a ló túloldalára, és így tovább. Pedig Flynn valószínűleg tényleg a humoros oldaláról közelítette meg a dolgot, csak ehhez rossz szavakat talált használni. Szóval megindult a mentegetőzés, amit újfent Twitteren közölt: „bocsánat, rossz benyomást keltettem. Remek karaktereink vannak, nagyszerű játékmenetünk, románcunk és a többi, érett témákkal foglalkozunk.”

Szóval akkor mégsem lesz softcore űrponró… Ilyenkor mondjuk kicsit elképedek a net hangos tömegén. Egyrészt, teljesen komolyan venni egy ilyen kijelentést azért dőreség. Egy AAA-kategóriás játék legfeljebb a Witcher 3 szintjéig mehet el az erotikában, pláne az ESRB vállon átkukucskáló tekintete mellett. Ez viszont még teljesen vállalható szint, ízléses, nem öncélú, és nem olyan nevetséges, mint a Mass Effect 3-ban alsóneműben zuhanyzó karakterei. Ugyanakkor pont az ilyen kifakadások sarkallják arra a kiadókat, hogy alsóneműben zuhanyzó szereplőket tegyenek játékaikba, ami nevetséges.

Nyilván Flynn is hibázott, a fejlesztőstúdió embereként jobban megválogathatta volna a szavait, de azért egy személyes tweetet nem szabad összekeverni egy hivatalos nyilatkozattal, és nem árt kettővel elosztani azt, amit olvasunk. Ugyanakkor remélem, hogy a Bioware ezúttal bátrabban nyúl a témához, ha már van ilyen téma a játékban. Nyilván ne legyen softcore űrpornó, de azért röhej tárgyává se tegyék. Ha már csinálják, tegyék azt jól. A CD Projekt RED megmutatta, hogyan kell, tessék szépen példát venni róluk. És állítólag példát is vettek róluk.

miranda-lawson-jack.jpg