Mass Effect: megtörtént a bejelentésA Bioware (olyan játékok atyja, mint a Baldur's Gate, a Neverwinter Nights, vagy éppenséggel a Knights of the Old Republic) és az Electronic Arts (a Microsoft Game Studiosszal karöltve) bejelentette Mass Effect című sci-fi akció-szerepjátékának idén május végén érkező PC-s változatát.

A történet szerint, mint az első emberi Speckó - a galaktikus béke őrzésére delegált személy -, feladatunk az, hogy egy, valaha az ügyünk érdekében dolgozó ügynököt és seregét megpróbáljuk megállítani. Ám a szálak sokkal mélyebbre vezetnek, és sokkal nagyobb összeesküvést fednek fel, mint arra bárki számított...

A játék már megjelent Xbox 360-ra, és több mint egymillió példányban kelt el, ám mi, PC játékosok eddig maximum reménykedhettünk a hozzánk portolt változaton. A Bioware azonban - ahogyan tette ezt mindig is - kiharcolta magának a lehetőséget, hogy hatalmas rajongóbázisának is megnyissa az utat az űreposz felé. A program ötvözi a csapatalapú akciójátékok, valamint a gondolkodtató, történetközpontú szerepjátékok ez idáig különváló világát, teszi mindezt úgy, hogy végig következetes marad a Baldur's Gate óta lefektetett Bioware-féle alapokhoz. A valós idejű harc végig pergő és izgalmas marad, a számtalan karakterosztály bárki számára kielégítő lehet, míg az ismeretlen világok felfedezése még soha nem volt ennyire izgalmas, mint esetünkben.

A PC-s változat "extrái" sajnos nem jelentenek plusz játékidőt, illetve extra tartalmakat: a kötelezőnek tekinthető irányítás-csiszoláson, a grafikai javításokon, valamint a tárgylista "billentyűzetbaráttá" varázsolásán kívül a sokunk által áhított plusz küldetések és felszerelések ezúttal elmaradnak - de ennyit talán megér, hogy a szokásos átportolási "egy esztendőt" lenyomták a fiúk fél évre: az xboxos változat ugyanis tavaly novemberben debütált, a PC-s pedig idén május végén érkezik.

Vannak már PC-s játékképeink is, irány a galéria!


]{iegészítés: A játékot hazánkban a CD Projekt forgalmazza majd, és így, ahogy az már szokása a lengyel hölgyeknek és uraknak, magyar nyelvű felirattal vehetjük kézbe - őszintén  remélem, mindenki megelégedésére...