Mielőtt nekiindulnánk a mozifilm hosszúságú videónak, azért röviden hadd vázoljam, mi is az a Mechwarrior Tactics. Nos, ez egy körökre osztott, online többszereplős módra kihegyezett, free to play, azaz ingyenes stratégiai játék -- ergo részben olyan, mint a nyílt bétafázisban leledző Mechwarrior Online. A nagysikerű Battletech-univerzum ihlette, és formájában a MechCommander játékokat szeretné megidézni, vagyis nem csak egy végtelenül lecsupaszított TBS-t kapunk, hanem olyat, amiben mecháink fegyverzetétől kezdve az erőforrások kutatásáig és kitermeléséig mindennel magunknak kell foglalkoznunk.

A játékot a Roadhouse Interactive és az ACRONYM Games közösen fejleszti, a kiadásért pedig ugyanaz az Infinite Game Publishing felel, amely a Mechwarrior Online-t is piacra dobja valamikor ősszel. Hogy a Mechwarrior Tactics mikor jelenik meg, az még ennyire sem tiszta, egyelőre a zárt bétatesztelés folyik, amelyen a támogatók vehetnek részt, felajánlástól függően különböző bónuszokkal felfegyverkezve.

A videóban láthatjuk, hogyan is történik egy mecha felszerelése, és hogyan zajlanak a táblajátékokra emlékeztető csaták -- néha egy-egy buggal, bakival megtűzdelve --, igen kedélyes előadásban, Phil Langenberg Mechwarrior-rajongó és az IGP munkatársa, Niko Snow között.

Mechwarrior Tactics -- Megjelenés: Nem ismert -- Gépigény: Nem ismert