Régen, gyerekkoromban, még valahol a Wing Commander és a Star Wars: X-Wing között jutott eszembe, hogy de jó lenne egy olyan űrhajós játék, ahol le lehet szállni bolygókra, ott csatangolni, mindenfélét csinálni. A fene sem gondolt arra, hogy huszonegynéhány évvel később ez a gyerekkori álom testet ölt.

A VGX 2014-en robbant No Man’s Sky ilyen játék, űrállomásról bolygóra lehet röpködni szerte a színes galaxisban, és a planéták sem kihalt világok, hanem pezseg rajtuk az élet. S ahogy jönnek a gameplay-videók, az ember lassan felteszi a kérdést: mit akar Chris Roberts a Star Citizennel? Na, jó, azt sem szabad leírni, hisz nem kevésbé ambiciózus, ráadásul az is remekül fest, de valahogy a No Man’s Sky megragadóbbnak tűnik.

A TGA 2014-en új videóval jelentkezett a Hello Games, azt pedig most egy még újabb, majdnem ötperces PS4-es anyag követi, mondanom sem kell, végig ingame felvételekkel. Csak nézni is egy élmény ezt a játékot. Érdekesség, hogy a videó alatt hallható zene a 65daysofstatic nevű angol banda legújabb albumának az egyik száma, amit a No Man’s Sky inspirált.