• Még nemzetközi bevételeivel együtt sem hozta vissza gyártási költségét a MIB spinoff első hétvégéjén
  • A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok
  • Vállalta a felelősséget a bukásért az X-Men: Sötét Főnix rendezője

Múlt héten a Godzilla II: A szörnyek királya és az X-Men: Sötét Főnix produkált mélyen a várakozások alatti nyitányt (utóbbi esetében a film rendezője már magára is vállalta a felelősséget a gyenge teljesítményért), ezúttal pedig a Men In Black negyedik epizódja bukott meg csúfosan. Jóllehet az alternatív Sötét zsaruk moziról már jó ideje lesújtó kritikákat közöltek a sajtóban, így aztán nem érhette meglepetésként a Sony-t az erőtlen nyitány.

men-in-black-international.jpg

A Sötét zsaruk a Föld körül (kritikánkat itt olvashatjátok) mindössze 29 millió dollárt fialt a tengerentúlon, de még 74 milliós nemzetközi bevételével sem egyenlíti ki első hétvégéje után 110 millió dolláros gyártási költségét. Hasonlóan gyengén kezdett a mozikban kizárólag az Egyesült Államokban bemutatott legendás Shaft-széria új epizódja is. 8 milliós bevételével az előzetesen várt profit felét produkálta csupán.

3064161545352185613.jpg

Viszonylag szépen teljesít azonban az Egy kutya négy útja, illetve továbbra is tartja magát az élmezőnyben a Guy Ritchie-féle Aladdin remake és a Keanu Reeves-szel készült John Wick: 3. felvonás – Parabellum. Az Elton John életét feldolgozó Rocketman 40 milliós büdzséjét bőven felülmúlva 133 milliós bevétel fölött jár már, jóllehet ez messze elmarad a közel azonos költségvetésből készült Bohém Rapszódia nyereségétől.

rocketman-poszter.jpg