• Minden idők leggyengébb X-Men nyitányát produkálta a Sötét Főnix
  • Gyengén kezdett a Godzilla II és az alacsony költségvetésű A kis kedvencek titkos élete 2 is
  • Elhalaszthatják a Godzilla vs. Kong premierjét
  • Továbbra is jól teljesít az Aladdin, a John Wick 3. és a Bosszúállók: Végjáték

Simon Kinberg nemrég reményét fejezte ki, hogy a Fox és a Disney egyesülése után is marad még hely az X-Men franchise-nak, a Sötét Főnix gyászos eredményei és negatív kritikái azonban könnyen lehet, hogy a klasszikus X-Men folyamot lezáró Új mutánsok készítését is veszélyeztetik. Egyelőre mélyen a gyártási költségek alatt állnak a film bevételei, a 33 millió dolláros hazai nyitány pedig minden idők legrosszabb X-Men kezdésének számít.

x-men-sotet-fonix-1-990x556.jpg

Nem kezdett rózsásabban az első részével nagyot kaszáló A kis kedvencek titkos élete 2 sem, jóllehet az animációs opusz alacsony büdzséje miatt nem számít különösebben rossz eredménynek a 97 milliós első hétvégés bevétel sem. Ráadásul nemsokára érkezik az Illumination Entertainment másik régóta dédelgetett projektje, a Toy Story 4, ami bőven kárpótolhatja majd a stúdió vezetőit.

secret-life-of-pets-2.jpg

A hétvégi nézettségi dobogó legalsó fokán Guy Ritchie eléggé szépen termelő és a kritikákban is kifejezetten dicsért Aladdin-remake-je végzett. A hét harmadik folytatásos filmje, a Godzilla II viszont annyival alulmúlta a producerek előzetes várakozásait, hogy a Godzilla vs. Kong című mozi premierjét is elhalaszthatják.

godzilla-2-kritika-2.jpg

Relatíve alacsony költségvetéséhez képest szép bevételt fialt az Elton John életét feldoglozó Rocketman, és ebből a szempontból a Mami alkotói is örülhetnek, de egyik produkció bevételei se járnak az egekben (209 és 86 millió). A Keanu Reeves-szel felálló John Wick 3. és a Bosszúállók: Végjáték viszont továbbra is hasít, előbbi már 250, utóbbi pedig 2730 millió dollár felett jár.

johnwick.jpg