• Megjelent az első animált rövidfilm az Overwatch-hoz Recall címmel
  • Ennek főszereplője Winston, a harcos-tudós gorilla
  • Áprilisban érkeznek a játékhoz az ingyenesen letölthető digitális képregények, majd az Overwatch előzményeit elmesélő grafikus novella, a First Strike

A Blizzard bizony nagyon odafigyel a játékainak aprólékos kimunkálására, és ebben a május végén bemutatkozó Overwatch sem képez kivételt. A történetírók egy komplett élő-lélegző univerzumot dolgoztak ki az online lövölde háttérsztorijához, melyben a premierkor bemutatkozó 21 hősnek mind fontos szerepe lesz. Vagyis nem csak egyedi külsőt, felszereléseket és fegyvereket kaptak alkotóiktól, hanem saját személyiséget, motivációkat, és persze eredettörténetet is.

Igaz, a játékon belül mindezeket maradéktalanul elmesélni nem tudja a Blizzard, lévén egy multiplayer shooterről van szó, ezért nem kevesebb, mint hat ingyenes digitális képregényt készítenek a programhoz, hogy a fontos részleteket megoszthassák a kíváncsi rajongókkal. A főként a bűnöző párosra, Roadhogra és Junkratra, a játék dicső lovagjára, Reinhardtra, valamint a pisztolyhős McCree-re koncentráló rajzolt füzetek azonban csak áprilisban érkeznek majd meg, ám addig sem kell unatkozunk, hiszen a szintén az Overwatch világát mélyítő, az egyes karakterek bemutatására szolgáló animációs kisfilmsorozat első része, a Recall, már a mai napon megtekinthető a YouTube-on. A közel nyolcperces „moziban” Winstonnal, a genetikailag létrehozott szuperokos gorillával ismerkedhetünk meg közelebbről, aki a felvételek tanúsága szerint nem csak a kémcsövekkel és a számítógépekkel ápol jó barátságot, hanem akkor sem jön zavarba, ha harcra kerül a sor.

Mindezek mellett a Blizzard még egy grafikus novellát is kiad majd a játék mellé Overwatch: First Strike címmel, mely több évtizeddel a program cselekménye, illetőleg a nagy robotlázadás, az Omnic Crisis előtt játszódik, és megismerhetjük belőle, hogy miként toborozták a világ legjobb harcosaiból az emberiség megmentésére megalakított Overwatch csapatát.