A Microsoft tavaly októberben beszélt először a Project xCloud koncepciójáról, ami egy felhőalapú szolgáltatás, melynek segítségével lényegében bármilyen készülékre streamelhetünk játékokat. Logikusnak tűnt volna, hogy a következő generációs Xbox kapcsán egy ilyen verzióval is előrukkolnak, az idei E3-on azonban semmi nem utalt erre, ráadásul nemrég Phil Spencer is lenyilatkozta, hogy kizárólag a Project Scarlettre fókuszálnak, a korábbi többes szám valójában az Xbox One S All-Digital Editionre utalt.

megis-keszul-a-cloud-xbox.jpg

...vagy mégsem? Most ugyanis az a pletyka járja, hogy a háttérben a Microsoft továbbra is dolgozik a cloud Xboxon: legújabb videójában a Thurrott szerkesztője, Brad Sams azt mondja, hogy nem mondtak le a felhőalapú masináról. Valójában csupán arról van szó, hogy a Microsoft a korábbi híresztelések szerint valóban kétfajta kiszerelést tervezett a következő generációs konzolból, egy erősebbet és egy gyengébbet, utóbbit azonban végül dobták, ami nagyobb teret engedhet egy cloud verzió számára is, ami a nagyon egyszerű hardver miatt nyilván egy szuperolcsó opció lenne.

Mindez persze nem több pletykánál egyelőre - mindenesetre a Microsoft cloud infrastuktúrájával valóban kihagyott ziccer lenne, ha nem használnák ki ezt a lehetőséget.