Állták a szavukat a japánok -- jó szokásukhoz híven --: óramű pontossággal érkezett a Pro Evolution 2009 demonstrációja, mely nem kevés, 1,1 GB-ot nyom. Sajnos a telepítővel akadt némi gond, ugyanis minden esetben a C: meghajtón figyeli a szabad helyet, így ha ott nincs elegendő, akkor más partícióra nem is tudjuk telepíteni a játékot. Sebaj, ez úgysem mindenkinél lesz probléma -- akinél meg igen, annak ideje egy kicsit takarítani a vinyón.

Ám sokkal lényegesebb, hogy végre belekóstolhatunk a "nagy átalakításba", mely a játék egészére jellemző -- az ígéretek szerint. Így pár játék után azért én olyan hatalmas változásokat nem fedeztem fel, de tény, hogy a játékmenet és az irányítás sokat változott. Számomra a legfájóbb pont, hogy a cselezés lekerült a jobb analóg karról a nyilakra (alapesetben), és nincs rá mód, hogy hagyományos beállítások mellett játszunk, hiszen a jobb analóg a célzott passzolást szolgálja már. Bizony, ez egy új dolog, segítségével pontosan oda és olyan erősséggel továbbíthatjuk a labdát, ahogyan azt szeretnénk, ráadásul pofonegyszerűen.

A játékmenet is más lett, egyelőre nem tudnám jól szavakba önteni két mérkőzés után, de mind a lövések, mind a passzok másképp működnek, és azt kell, hogy mondjam, igencsak pozitívnak tűnnek a változások. A grafika is javult, bár nincs jelentős különbség az előző epizódhoz képest -- lásd a képeken --, de azért a karaktermodellek sokat csinosodtak itt is.

A demóban 5 perces meccseket játszhatunk, és a következő csapatokat irányíthatjuk: Manchester United, Liverpool, Barcelona, Real Madrid, illetve két válogatottat (Olaszország és Franciaország). A gépigényt megtaláljátok a játék adatlapján, jó szórakozást!



Friss: Már meg is jelent az első buherátor program a demóhoz, melyben a meccsek hosszát  és a kamera állását változtathatjuk meg kedvünk szerint. » Ezt innen tölthetitek le!

» PES 2009 demó letöltése