2015. után most ismét Magyarország fővárosában, Budapesten rendezik meg a Nemzetközi Távközlési Egyesület (International Telecommunication Union) nemzetközi konferenciáját, a ITU Telecom Worldöt. A tegnapi nap folyamán indult és egészen szeptember 12-ig tartó eseményre 32 országból érkeztek kiállítók.

A konferenciára 130 országból várnak az élet minden területéről szereplőket, így információs és kommunikációs technológiák fejlesztőit, startup vállalatok és élvonalbeli iparági cégek vezetőit, a politikai élet és a média képviselőit. Ezzel egyrészt lehetőség nyílik az iparági és kormányzati kapcsolatok ápolására, valamint olyan témák fókuszba hozására, mint a robotika, a mesterséges intelligencia fejlesztése, az internet jövője, és így tovább.

Az ITU-ról tudni érdemes, hogy az ENSZ információs kommunikációjáért felelős globális intézménye. A nemzetközi szakmai együttműködést szorgalmazó és a fejlődő országok kommunikációs infrastruktúráját támogató szervezet jelenleg 193 tagállamot számlál, döntéshozó testületének Magyarország 2018 óta a tagja.

itu-telecom-world-2019.jpgKép forrása: ITU Telecom World 2018

Az ITU Telecom World 2019-re a magyar állampolgárok ingyenes látogathatják a rendezvényt, ehhez mindössze regisztrálni kell az ITU honlapján, szintén ingyenesen.