Május 31-én, vasárnap utolsó fordulójához érkezik a SimRace 2 Real szimulátorbajnokság, melyben a magyar gyorsasági autósport képviselői versengenek Gran Turismo Sportban. A Race Online Hungary és a PC Guru közös szervezésű versenysorozata ezidáig nagyon izgalmas futamokat tartogatott, most pedig jön a finálé, ahol eldől, hogy ki lesz a két kategória bajnoka.

megremeg-az-elmenok-keze-kiderul-vasarnapa-simrace-2-real-szezonzarojan.jpg

A túraautósok között Ficza Ferenc ezidáig hibátlan eredménysorral rendelkezik, mindhárom futamot megnyerte, ugyanakkor mindegyik versenyen nagyon szoros csatában szerezte meg az első helyet, így nem lesz könnyű dolga, ha száz százalékos mérleggel szeretné zárni a bajnokságot. 90 pontjával persze még nem garantált bajnok, így a hiba nem fér bele, hiszen a 78 pontos Molnár Bendegúznak, a 70 pontos Bucsi Attilának és a 68 pontos Lengyel Ádámnak még mind van matematikai esélye.

Hasonló a helyzet a formulaautós kategóriában is, ahol Rónai Tamás vezeti a pontversenyt 90 egységgel és három magabiztos győzelemmel. Egy stabil eredmény nála is elég lehet a bajnoki címhez, a dobogós helyekért pedig a 74 pontos Kovács Ádám, a 66 pontos Volentér Balázs, a 65 pontos Bord Bertold és a 62 pontos Turák László küzdhetnek.

Folytatás tehát most vasárnap, méghozzá legendás helyszíneken, a Gr.3. kategória ugyanis Monzában, a formulaautósok pedig Spa-Francorchamps-ban csapnak majd össze a szezonzárón. A futamokat ezúttal is élőben követhetitek majd Czollner Gyula kommentálásával Race Online Hungary YouTube-csatornáján, illetve a PC Guru Facebook-oldalán, 13 órás kezdéssel.