Az elmúlt néhány év a Blizzard számára inkább a botrányokról szólt, semmint a sikerekről, bár a Diablo Immortal egészen jó fogadtatásra lelt, miután mindenki megemésztette, hogy mobilos játékról van szó, illetve készül a valódi folytatás, ami idén viszont bizonyította azt is, hogy az egykor igazán patinás nevű stúdió képes még kiemelkedő videójátékot fejleszteni. Csakhogy a szexuális visszaélésekről szóló botrányoktól lett hangos a sajtó, nem a mobilos játék pozitív élményeitől, amikor pedig már azt gondoltuk, hogy a zaklatások okozta moraj elcsitulásával a vállalat kikecmereg a morális megítélése alapján ásott szakadékból, akkor jött az Overwatch 2, ami idén “végre” Steamre is ellátogatott, ott pedig rögtön rekordokat döntött. Az már más kérdés, hogy milyeneket.

overwatch-2-blizzard-entertainment-worst-game-legrosszabb-bukas-bortany-steam-mercy-pcguru-1.jpg

Az eredetileg 2022 októbere óta elérhető játék egyfelől újragondolás, másfelől folytatás, és bizony ez utóbbi az, amit a leginkább nem vesz be a játékosok gyomra. Megjegyzem, nem véletlenül, mivel egy ilyen kiadásról nekem sem a “második rész” meghatározás jutna az eszembe, hanem inkább a bőrlehúzás, az is mesterfokon. De ugyanezt sejteti a játékosok értékelése is, elvégre még csak néhány napja jelent meg Steamen, de az Overwatch 2 máris rekordokat döntöget: hétvégére, alig 48 óra alatt, az ingyenesen játszható hero shooter lett Steamen "minden idők legrosszabb játéka".

A játékosok panaszkodnak amiatt, hogy anno megvették az első részt, ehelyett most kaptak egy ingyenes, de mikrotranzakciókkal teletömött változatot, miközben az egész “Overwatch 2” cím egy hatalmas átverés. Szinte már véletlenszerűen gyengítik és erősítik a karaktereket, a közösség ehhez mérten kellően toxikus, és az egésznek talán az egyetlen pozitív hozama, hogy végre nincs szükség a battle.net launcherre. De vajon megérte ezért ennyi mindent kukázni és az élményt lerontani? Nos, a játékosok értékelései talán mutatják a megfelelő választ, ami miatt a vállalat vezetőségének is érdemes lenne elgondolkoznia. Persze mind jól tudjuk, hogy a dollárkötegekbe zokogó fejeseknek ezek az értékelések mekkora problémát okoznak. 

Neked mi a véleményed az Overwarch 2-ről?