• 2023. november 17-én debütál a The Ballad of Sogbirds and Snakes
  • Rachel Zegler (West Side Story, Shazam! 2, Hófehérke) lesz a film főszereplője
  • A 12. körzet intelligens, ügyes és kiváló énekhanggal megáldott Lucy Gray-ét alakítja

Keresve se találhatnánk impozánsabb hollywoodi belépőt Rachel Zegler filmes karrierjének kezdeténél. A huszonegy éves színésznő Spielberg West Side Story-jában tűnt fel tavaly, azóta pedig szerződtették a Shazam! 2, az élőszereplős Hófehérke adaptáció és Az éhezők viadala előzményfilm stábjába. Jelenleg a Disney+ mese forgatása zajlik, hamarosan viszont megkezdődhetnek a Lionsgate 2023. november 17-én bemutatni tervezett disztópikus thrillerének munkálatai is.

Suzanne Collins The Ballad of Sogbirds and Snakes című regényét a széria több korábbi epizódját is jegyző Francis Lawrence adaptálja. A film a megkopott fényű családból származó Coriolanus Snow felemelkedését mutatja be, amint a tizennyolc éves fiú a Panem zsarnoki vezetőjévé kíván válni. Politikai előrelépést mentori tevékenységétől remél, ezért a halálos versenyben „szárnyai alá veszi” az elszegényedett 12-es körzetből érkező Lucy Gray Baird-ot. Utóbbit alakítja majd Zegler.

rachel-zegler-grammy-awards-2022-ftr.jpg
(A kép forrása: Hindisip)

„Amikor olvasod Suzanne könyvét, Lucy Gray érzelmi intelligenciája, fizikai agilitása és erőteljes, határozott énekhangja kiviláglik. Rachel ezek közül valamennyi készséget megtestesíti. Ő a tökéletes választás [a szerepre]” – indokolta a színészválasztást Nathan Kahane, a Lionsgate elnöke. A regényben Snow eleinte nem bízik Lucy Gray sikerében, a törékenynek tűnő lány azonban már a bemutatkozó műsor alkalmával magára vonja a figyelmet egy dal révén. Ti várjátok az új epizódot?