• Négymillió beoltott felett újranyitnak a kulturális intézmények
  • Erre jövő szerdán vagy csütörtökön kerül sor
  • Csak védettségi igazolvánnyal lehet moziba menni

Tegnap jelentette be az olasz kormány, hogy június elejéig meghosszabbították a belső térben működő közösségi intézményekre vonatkozó korlátozásokat, tehát egyelőre csak a szabadtéri mozikban indulhat újra az élet Itália területén. Magyarországon szerencsésebb a helyzet. A miniszterelnök már két hete elárulta, hogy négymillió beoltott felett nyithatnak meg a filmszínházak, amihez mostanra elég közel kerültünk.

Holnaptól várják vendégeiket a teraszok, jövő szerdán vagy csütörtökön pedig – a bűvös négymilliós szám elérésével – újabb lazítások következnek: megnyitnak a szállodák, a fitnesztermek, a jégpályák, az uszodák és a fürdők, az állatkertek és a vidámparkok, a játszóházak, a cirkuszok, a színházak és végre a mozik is. Fontos ugyanakkor, hogy védettségi igazolvány szükséges a szórakozáshoz.

ujabb-amerikai-allamban-nyithatnak-ki-a-mozik.jpg

Jövő héten tehát a jogszabályok alapján újra beülhetünk egy sötét vetítőterembe és nagyvásznon nézhetünk filmeket. A nagy mozik és mozihálózatok egyelőre nem reagáltak a bejelentésre, az UIP-Dunafilm viszont már korábban közölte idei bemutatóinak listáját, amiből kiderül, hogy a Hang nélkül 2-vel és a Halálos iramban 9-cel indulhat újra a moziszezon hazánkban.

Ti melyik filmeket várjátok leginkább?