• Rebel Moon címen sci-fi-westernt készít a Netflixre Zack Snyder
  • Egy galaxis széli kolónia veszélybe kerül
  • Titokzatos fiatal lány utazik a környező bolygókra segítségért
  • Sofia Boutella (Kingsman, Star Trek: Mindenen túlAtomszőke) alakítja őt

Idén másodvirágzásba kezdett Zack Snyder. Év elején debütált az HBO-n grandiózus szuperhős eposza, Az Igazság Ligája újravágott verziója, majd a Netflixre átköltözve elkészítette A halottak hadseregét. Azóta beszélt már egy történelmi hűségre törekvő Artúr-feldolgozásról és tervbe vette Ayn Rand The Fountainhead című regényének adaptálását is.

ap21140714860938.jpg

Soron következő munkája, az eredetileg Star Wars epizódnak szánt Rebel Moon azonban régi forgatókönyvéből készül, szintén a Netflix gondozásában. Az Akira Kuroszava A hét szamuráj című klasszikusától megihletett sci-fi egy galaxis szélén élő békés kolónia harcát mutatja be, amikor egy Balisarius nevű zsarnok megtámadja őket.

A film titokzatos főhőse a szomszédos bolygókat segítség reményében felkereső lány, akit a Deadline friss értesülése szerint az algír Sofia Boutella alakít majd. Utóbbit láthattátok már a 2014-es Kingsman film, a Star Trek: Mindenen túl és az Atomszőke különböző szerepeiben. Belsős források arról tudósítanak, hogy a casting során Boutella teljesen lenyűgözte Snydert, aki azonnal szerződtette a színésznőt. 2022 elején várható a forgatás kezdete.

sofia-boutella-.jpg
(A képek forrása: Variety)