A Metro: Last Light mind az eladások, mind pedig az értékelések tekintetében jobban teljesített, mint a 2010-ben megjelent, szintén népszerű elődje. A játékosok jól láthatóan imádnak nyakig elmerülni a rémségekkel és kegyetlenségekkel teli, de a maga módján csalogató moszkvai metróalagút-rendszerben, s noha hivatalos bejelentés még nem volt, szinte borítékolható, hogy így vagy úgy, de lesz folytatása a történetnek, amint a csapat végzett a játék megjelenés utáni támogatásával.

A 4A Games négy letölthető tartalommal készül, melyek tovább bővítik a játék univerzumát új történetekkel, kihívásokkal és helyszínekkel, de egyelőre még nem állnak készen arra, hogy ezeket meg is mutassák nekünk. A tegnap érkezett új trailer tehát ne tévesszen meg senkit, ennek semmi köze a bővítményekhez, ez csupán egy szép köszönet a játékosoknak címezve, kik sikerre vitték a programot. 

A kiváló alkotást Alexander „Monakh” Bereznyak készítette, aki eredetileg a promóciós anyagok készítésével foglalkozott, de röviddel a munkálatok megkezdése után a játék vezető technikai koordinátora lett. A szabadidejében hozta össze ezt a hangulatos darabot, melyet most mindenki megcsodálhat. 

Metro: Last Light -- Megjelenés: 2013. május 17. -- Gépigény: CPU: 2 mag / 2000 MHz, RAM: 2 GB, VGA: SM 3.0 / 1 GB, HDD: 20 GB