A híres/hírhedt elemző a BonusRound műsorban mondta el a véleményét az Xbox One-ról és a Kinectről. Szerinte a kamera egy gyakorlatilag jelentéktelen periféria, ami 2015-től nem lesz kötelező kelléke a konzolnak.

„Úgy gondolom, hogy veszik a jelenlegi modellt, és beledobnak egy 2 TB-os merevlemezt, majd kiadnak egy lebutított verziót 500 GB-os tárhellyel és Kinect nélkül, 400 dolláros áron.”

Mindez azt jelentené, hogy a Microsoft versenybe tudna szállni a PS4-gyel, a Sony gépe ugyanis látszólag egyre jobban elhúz a riválisától (már hatmilliónál tartanak) -- ám Pachter megjegyezte, hogy 2015-re hiába lesz 400 dolláros az Xbox One, addigra a PS4 350 dollár lesz, ezzel megismételve a PS2 stratégiáját, ami folyamatos árcsökkentéssel maradt releváns a pályafutása során. „Szerintem ez egy árverseny lesz, a Kinect kivétele pedig a legokosabb lépés, ha gyorsan előre akarnak kerülni.” -- mondta az elemző.

Pachter szerint egyébként azért is várható ez a lépés, mert a Kinect Don Mattrick ötlete volt, amiről úgy gondolta, hogy majd megváltja a világot, de miután távozott a Microsofttól, senki sem maradt, aki védeni tudná a perifériát. „Don már nincs ott; új főnöke van az Xbox divíziónak, aki nem érdekelt a Kinectben.”

xbox-one-alt3.jpg