A Warner Bros. Interactive Entertainment ma jelentette be, hogy a Monolith Productions már gőzerővel dolgozik a következő Gyűrűk Ura-játékon. A projekt a Middle-earth: Shadow of Mordor címet kapta, s kronológiailag a Hobbit, valamint az Gyűrűk Ura-trilógia között helyezkedik el, éppen mikor Szauron és serege visszatér.

A Middle-earth: Shadow of Mordor főszereplője egy bizonyos Talion nevezetű bátor kósza, kinek Szauron katonái a szeme láttára lemészárolják a családját, majd pedig vele is végeznek -- a történetnek itt persze nincs vége, hősünket ugyanis a bosszú szelleme lidércként feltámasztja, hogy elégtételt vehessen támadóin. A fejlesztők azt ígérik, hogy a Mordorig tartó utunkat dokumentáló történet teljesítése során megismerjük a minket kísérő bosszú szellemének valódi énjét, megtudjuk, mi a Gyűrű erejének eredete, s szembenézhetünk a valódi nemezisünkkel is.

A program a külső nézetes akciójátékok táborát bővíti: lehetőségünk lesz változatos módokon eltenni láb alól a velünk szemben álló orkokat, illetve a bosszú szelleme által ránk ruházott, természetesen fejleszthető képességeket is bevehetjük. Eddig tehát teljesen szokványos játéknak tűnik a Middle-earth: Shadow of Mordor, ám a Monolith egy érdekes ötlettel állt elő. Ez a Nemesis System nevet kapta, a lényege pedig az, hogy bármit, amit teszünk, előbb vagy utóbb valamilyen következménnyel jár. Például ha az egyik összecsapásunk során pár ellenfélnek sikerül megmenekülnie, akkor ezek a rosszfiúk később, nagyobb erővel visszatérhetnek, hogy bosszút álljanak azért, amiért lemészároltuk a társaikat.

A fejlesztőcsapat egy dinamikus világot szeretne ezzel megteremteni, ahol a cselekedeteink formálják az eseményeket, a nagy ellenfeleket és azt a jutalmat, amit a célok teljesítéséért kapunk -- a Game Informer beszámolója szerint ez már egy olyan játékmenet-innováció, ami előrevetíti, mi mindent lehet majd elérni a next-gen konzolokkal.

A sajtóközleményből kiderült azt is, hogy a Monolith a fejlesztés során egyeztetett Peter Jacksonnal, a Middle-earth Enterprises embereivel és a Weta Workshop művészeivel, hogy a helyszínek, a karakterek és a történet illeszkedjenek J. R. R. Tolkien univerzumába.

A Middle-earth: Shadow of Mordor egyelőre nem kapott megjelenési dátumot, de azt már tudjuk, hogy PC, Xbox 360, PS3, PS4 és Xbox One platformra fog megjelenni.

middle-earth-shadow-of-mordor-game-infomer-cover.jpg