• Eddig összesen 122 millió darabot értékesítettek a Minecraftból
  • Tavaly júniusban érte el a 100 milliót a játék
  • Havi szinten 55 millió aktív játékossal rendelkezik

Mondani szokás, hogy a Minecraft az új generáció Legója, elképesztő alkotásokat láttunk már megszületni, kreativitásukat megannyi módon élhetik ki kicsik és nagyok a virtuális térben a segítségével, mert ez nem csak gyerekjáték: emlékezzünk csak a működő Game Boy Advance-ra vagy éppen a legutoljára látott Pokémon-játékra a játékon belül.

Továbbra is észvesztő iramban viszik a most már Microsoft tulajdonában lévő Mojang fejlesztőinek sikerjátékát, a Minecraftot. Tavaly júniusban érte el a 100 milliós álomhatárt a játék, és most már 122 milliónál tart, ami azt jelenti, hogy az elmúlt kilenc hónapban 22 milliót értékesítettek, ami lebontva percenként nagyjából 56 darabot tesz ki - vagyis szinte minden másodpercben elvisznek egyet valamely platformon. Ja, és ebbe a mennyiségbe nincs beleszámolva az a felhasználóbázis, akiknek a Microsoft lehetővé tette, hogy az eredetit „beváltsák” a Windows 10 verzióra.

Az aktív játékosok száma sem csekély: 55 millióan veszik elő havonta minimum egyszer a játékot, ami szintén jelentős, 37.5%-os növekedés a tavaly júniusi mérföldkőnél kimutatott 40 millióhoz képest. Hiába no, a Microsoft aranybányára bukkant annak idején, mikor felvásárolta Minecraft fejlesztőjét, a Mojangot.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!