Az Xbox 360-on és PS3-on még csak-csak megértettük azt, hogy a Minecraft nem tud „végtelen” világokat kirajzolni, hanem csak egy 862x862-es négyzetre korlátoz minket, mondván, a régi hardver nem bír el ennél többet. „Nem baj, majd a nextgen kiadás utol tudja érni a PC-s verziót, legalább a méret terén.” -- gondoltuk, de ma kiderült, hogy még az Xbox One és a PS4 sem tud megbirkózni a Minecrafttal.

A portolást végző 4J jelentette: sem a Sony, sem pedig a Microsoft új konzolján nem lesznek „végtelen” világok a mentésfájlokat érintő korlátozások miatt, de azt megígérhetik, hogy jóval nagyobb játszótereket kapunk kézhez, mint a régebbi konzolokon.

Meg kell persze jegyezni, hogy a PC-n sincs végtelen Minecraft-világ, de akkora nagy a játéktér, hogy nyugodtan nevezhetjük vég nélkülinek, s vártuk, hogy az új konzolok ezzel elbírnak majd. Sajnos nem így lett -- nem mintha a korlátozások olyan sokakat zavarnának, hiszen Xbox 360-ra eddig 12 milliót adtak el, a nemrégiben kiadott PS3-as verzióból pedig 1,5 milliót.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!