Mellőzve a bevezetést, térjünk is a tárgyra, hiszen lehet, hogy néhányan még most is végletekig csonkolják a rendszert a probléma korrigálására. Gondolom, sokan összefutottatok már a játék indítása után pár perccel, órával (leginkább Nvidia kártyával rendelkező, potenciális PhysX használók) jó néhány zord téli hóvirággal, kíséretében hibaüzenetekkel, akár összeomlásokkal. Nos, hölgyeim és uraim, ha fagy a rendszer, akkor lépni kell, lehetőleg nem idegeskedni, hisz mindenre van orvosság. Kezdődhet a beavatkozás!

Az elsődleges probléma játék közben lép fel a legtöbb Nvidia GeForce VGA-t használó tulajnál, erre már kidobtak egy PhysX update-et, ezt letöltve valószínűleg megjavul a program, ha nem, tovább kell mennünk, és fel kell raknunk a legfrissebb grafikus illesztőprogramot (jelen esetben egy bétaverzióról van szó):

Megjegyzés: az illesztőprogramok direkt a Mirror's Edge-hez készültek!

Ha Faith-et futtatva jó ideig nem merül fel semmi gond játék közben, mégis egyszer csak megint megdermed a kép, akkor még a megjelenéssel párhuzamosan kiadott foltozást is fel kell majd tennünk. Ha ezek után is hiba lép fel, lehet szoftveres gond, kérjetek segítséget a játék topicjában, ahol lehet, hogy valaki pont tudja a választ a keresett kérdésetekre.

Windows 7 bétánál jelentkezik egy súlyos kompatibilitási probléma, legalábbis az átvezetőket érintve: a betöltésnél megjelenő rajzfilmeket csak hang nélkül lehet megtekinteni, erre még nem volt korrektebb megoldás, mint visszarakni az előző operációs rendszert -- végtére is kiemelten "a Windows 7 nem játékra való, kizárólag tesztelés célját képezi".

Reméljük, a bicegős indulás után végül teljesen kikupálódik a játék, habár az eladásoknak ez az indulás minden bizonnyal csak övön aluli ütés lesz, habár nem tudni, mit hoz a jövő -- emlékezzünk vissza: a Crysis is szörnyen startolt...