A Bethesda újra kilátogat az E3 2017-re, hogy egy konferencia keretében mutassa meg nekünk új játékaikat – immár harmadik alkalommal, hiszen először 2015-ben tartott a cég saját sajtókonferenciát. A minőségre eddig egyszer sem lehetett panaszkodni, tavalyelőtt és 2016-ban az egyik legszórakoztatóbb és leginformatívabb bemutatót tartották, szóval az elvárások idén is magasak. Az már előre látható, hogy tartalomból nem lesz hiány.

Ami biztos lesz

A Bethesda konferenciáján az egyik sztár biztos, hogy a Quake Champions lesz, amiről tartom valószínűnek, hogy mindent megtudhatunk, amit még nem tudunk. Amit nagyon várunk, az egy rendes megjelenési dátum, emellett valószínűleg lelepleznek még néhány játékmódot, és persze gameplay-bemutatókra is számíthatunk.

A Fallout 4 VR szinte biztos, hogy ezúttal is szerepet kap az E3-on, csak az a kérdés, milyen terjedelemben mutatják be. Ha ezúttal is csak egy zárt ajtók mögötti demót visznek ki – amit a tavalyi Gamescomon nekünk is volt lehetőségünk kipróbálni –, akkor nem sokat fogunk felőle hallani, viszont korábban már biztosan állították, hogy a show-ra elkészül a játék, szóval bizakodóak vagyunk. Egy megjelenési dátumot mindenképpen szívesen fogadnánk, de arról is szívesen képet alkotnák, hogy a cifra életbe lesz ebből olyan teljes játék, ami az AMD szerint megváltoztatja az ipart.

Januárban hallottunk először és azóta utoljára a Skyrim Switch változatáról, de majdnem száz százalék, hogy a Bethesda az E3 2017-en többet is megmutat a programról, szinte biztos, hogy az Elder Scrolls blokkban erről is lesz szó. Már csak azért, mert a Nintendo új konzoljára nem sok ilyen komoly játék jelent még meg, úgyhogy ezzel nagyot szakíthat a Bethesda, és nyilván a Nintendo sem maradna hoppon.

Amire számíthatunk

A Wolfenstein: The New Colossusról először pont egy éve, az E3 2016-on hallhattunk, vagyis hát láthattuk a címét, ha nem pislantottunk rosszkor. Később a B.J. Blazkowiczot megszólaltató Brian Bloom célzott a játékra. És ennyi, ennyiszer hallhattunk ennek a játéknak a létezéséről, úgyhogy éppen itt lenne az ideje, hogy végre hivatalosan is bejelentsék, sőt mutassanak is belőle valamit.

Alig néhány nap múlva, egész pontosan június 6-án jelenik meg a The Elder Scrolls Online új kiegészítője, a Morrowind, úgyhogy meglepő lenne, ha a Bethesda nem ejtene erről egy-két szót már csak marketing okokból is, de még valószínűbb, hogy a TESO jövőjéről fognak beszélni, esetleg kilátásba helyeznek egy újabb kiegészítőt – bár bejelentésre nem számítanék.

Ugyan még egy szót sem szóltak ilyesmiről, esélyes, hogy a Bethesda az E3-on a Dishonored 2-höz és talán még a Prey-hez is bejelent valamiféle DLC-t – bár utóbbi inkább az „amiről álmodunk” fejezetbe illene. Már csak azért is valószínű, hogy lesz kiegészítő eme játékokhoz, mert a Bethesdának nem szokása DLC-k nélkül hátrahagyni a játékait.

Amiről álmodunk

A The Evil Within 2 az egyik olyan játék, amit hivatalosan még nem jelentettek be, de már epekedve várunk. A Bethesda benne van a folytatásban, sőt nemrég kiderült, hogy készül egy Psycho Break 2 című játék – a Psycho Break a The Evil Within eredeti, japán címe. Viszont mivel még mindig csak pletykákat hallani, semmi hivatalosat, eléggé kétséges, hogy az E3 2017-en láthatunk ebből valamit, de talán egy bejelentésre számíthatunk.

Erőteljes ábrándozás, de tuti lecsüccsennénk, ha a Bethesda váratlanul bejelentené a The Elder Scrolls 6-ot, és akkor is, ha a Rage 2-t. Utóbbira amúgy még van is esély, hiszen a Bethesda alelnöke, Peter Hines már egyszer tett megjegyzést a folytatás lehetőségére.

Végül, de nem utolsó sorban az sem lenne egy rossz dolog, ha valami új Fallout-játékot is bejelentenék. Korábban kaptunk olyan hírt, hogy készül az Obsidiannál a New Vegas 2, de ezt végül maga a fejlesztőcsapat cáfolta meg. Ugyanakkor ez még nem zárja ki, hogy egy másik csapat dolgozik a programon, vagy egy teljesen más Fallout-játékon.

Az Bethesda sajtókonferenciája hazai idő szerint június 12-én, szombaton, hajnali 06:00-kor veszi kezdetét. 

ÉS TE MIT VÁRSZ AZ EA SAJTÓKONFERENCIÁJÁTÓL?