A Civilization-sorozat hosszú múltat tudhat maga mögött, melyet sikerek egész sora koronáz. A rajongók minden egyes részt imádtak, s késő estig vagy hajnalig egyengették civilizációjuk útját, közben mondogatva: „csak még egy kört.” A széria most új területeket igyekszik meghódítani, s a távol-keleti játékosokat vette a célba a helyi fejlesztésű Civilization Online-nal.

A 2K tegnap jelentette be, hogy a dél-koreai XLGames a Firaxis közreműködésével készíti a Civilization-sorozat első, tisztán csak multiplayer módot tartalmazó, gyakorlatilag MMOG-nek tekinthető felvonását.

A csapat, amely idestova hat éve hegeszti az ígéretes ArcheAge című MMORPG-t, és amelynek alapítója Korea egyik legismertebb és elismertebb tervezője, Jake Song, a Lineage fejlesztésének kulcsfigurája, egyelőre nem árult el részleteket a játékkal kapcsolatban, de várhatóan az alap játékmechanizmusokat megtartják, s csak alakítanak, illetve finomítanak azokon, hogy jobban illeszkedjenek a MMOTBS-ek által felállított keretek közé. A csapat továbbá pontos megjelenési dátumot sem mondott, illetve arról sem beszéltek, hogy a nyugati piacra is megérkezhet-e a játék.