A Wasteland 2 fejlesztői a kickstarteres kezdeményezés után újabb érdekes ötlettel álltak elő. Fellőttek pár szkeccset a hivatalos weboldalra, és arra kérik a rajongókat, hogy készítsék el a képeken látható objektumok 3D-s megfelelőit. Mindehhez nem kell más, mint a Unity motor ingyenes változata, és persze a Wasteland 2 művészi segédkönyve -- mindkettő letölthető a játék oldaláról.

Az első adag képet már meg is nézhetitek, de lesz még több is, türelem. Az útmutató szerint egy hétnek elegendőnek kell lennie a munkára, és ha esetleg nem is nyerjük meg a pályázatot, az elkészített modell a Unity Asset Store-ban marad, ahonnan később bárki megvásárolhatja. Ja, hogy ezt nem mondtuk? Szó sincs ingyen munkáról, az inXile kifizeti a kész anyagokat, csak annyit kér, hogy a UAS általános árait figyelembe véve gondoljuk meg, mennyit kérünk a modellekért.

A szerencsés kiválasztottak viszontláthatják alkotásaikat a játék világában, és persze a stáblistán is helyet kap a nevük. A Wasteland 2 2013 októberében jelenik meg PC-re és Macre.