Nemrégiben írtuk, hogy a Total Gaming Network szavazást írt ki arra vonatkozólag, hogy mégis hogyan vélekednek az emberek a Modern Warfare 2 borsos árával kapcsolatban. A megkérdezettek 78 százaléka nem volt elégedett vele és állítása szerint meg sem veszi a játékot addig, amíg nem lesz olcsóbb valamivel. A játékosok jogosan háborodtak fel, hiszen ilyen magas árra ritkán van példa, főleg hogy csak az alapjátékot kapjuk ezért mindenféle extra nélkül.



Természetesen ilyenkor a legkézenfekvőbb megoldás az effajta bojkottálás volna, azonban ez nem olyan egyszerű dolog annak függvényében, hogy ismételten egy ütős játékmenettel, filmekhez hasonló akciókkal bíró produktummal kecsegtetnek minket az Activision emberei. A megbotránkozott játékosok ezért úgy döntöttek, hogy inkább a mai szokásoknak megfelelően petíciót indítanak, amiben felháborodásuknak adnak hangot a kiadó üzletpolitikája ellen. A petícióban az áll, hogy aki aláírja ezt a petíciót, az nem fogja megvenni ilyen horribilis kereskedelmi áron a terméket és vagy használtan szerzi be (amiből nem származik haszna a kiadónak), vagy olyan országból rendeli, ahol ez az ár valamicskét kedvezőbb az otthoninál.

Úgy tűnik a kiadó saját csapdájába esik, hiszen mint minden vetélytársa, így ő is szeretné visszaszorítani a kalózmásolatok terjedését és tiszta bevételt szeretne látni az értékesített legális játékaiból. Most jön azonban a fagyi visszanyalása, mivel ha ilyen (magyar viszonylatban is) magas áron kínálja termékét, akkor a játékosok többsége nagy eséllyel inkább a kalózmásolatokat fogja előnyben részesíteni.