• Április 29-én jelent meg a Mordhau
  • A játékban középkori viszonyok között eshetünk egymás torkának
  • Ez a recept pedig a jelek szerint nagyjából mindenkinek bejött
  • Hiszen egy hét alatt elment belőle félmillió példány

Napjainkban a játékok körül terjengő hype kis túlzással csodákra képes. Ha az emberek egyszer felkapnak egy címet, az nem ritkán rendkívül rövid idő alatt rendkívül nagy népszerűségre tesz szert, gondoljunk csak például az Apex Legends esetére februárból. Most pedig egy középkori csataszimulátor járt így: a Mordhau című, kaszabolást előtérbe helyező program alig egy hete jelent meg, de máris elkelt belőle félmillió darab. Ezzel a teljesítménnyel a Mordhau jelenleg a Steam legnépszerűbb játéka.

És hogy maga a program megérdemli-e ezt a hatalmas felhajtást? Ha csak az értékeléseket nézzük, akkor látható, hogy jelenleg a játékosok többsége pozitívan nyilatkozik a Mordhau-ról, ami mindenképp biztató előjel. Sokan dicsérik például a remekül eltalált harcrendszert és a változatos fegyvereket, másoknak pedig a kellően véres játékmenet és a maximum 64 főt felvonultató csaták hangulata jött be igazán.

Ti kipróbáltátok már a Triternion új alkotását? Ha igen, mi a véleményetek? Megérdemli ezt a hatalmas felhajtást, vagy csak egy múló divat, ami hamar kikopik majd a köztudatból?