• Fél évre eltiltott a Blizzard a versenyzéstől három Hearthstone-játékost
  • Hongkong feliratú táblát mutogattak a Hearthstone Collegiate Championships versenyen

Az év egyik legnagyobb esportbotrányába keveredett bele a Blizzard a közelmúltban, amikor is a Hearthstone Grandmasters ázsiai bajnoka, Blitzchung egy maszkot viselve adott interjút a győzelmét követően, így kiállva a hongkongi tüntetők mellett. Ezt a magatartást a Blizzard nem díjazta - olyannyira nem, hogy utólag el is vették a címét és a nyereményét a játékosnak. Ez azonban olyan felhördülést váltott ki, hogy végül visszakoztak és enyhítették a büntetést, amire az érintett is elismerően reagált.

Sejthető volt, hogy az esetnek lesznek még utórezgései, már a Riot Gamesnek is magyarázkodnia kellett emiatt. Most pedig egy másik HS-versenyen lett balhé a hongkongi témából, a Hearthstone Collegiate Championships egyetemi bajnokság egyik csapata ugyanis "szabadítsátok fel Hongkongot, bojkottáljátok a Blizzardot!" feliratú táblát mutogatott a közvetítés alatt.

most-eppen-egy-egyetemi-hearthstone-csapatot-zart-ki-a-blizzard.jpg

Mondani sem kell, a büntetés ezúttal sem maradt el, hiszen ez már jóval direktebb politikai üzengetés, mint amit Blitzchung művelt, és persze ők is egyértelműen megsértették a versenyszabályzatot. A Blizzard azt a döntést hozta, hogy a három játékos, GiantDwarf, TJammer és Xcelsior nem vehet részt a verseny további küzdelmeiben, emellett 6 hónapos eltiltásban is részesültek mindennemű Hearthstone esporttól.