• A legnagyobb hazai forgalmazók idei premiernaptárát itt láthatjátok

Múlt héten fél tucat új filmet mutattak be (pl. Godzilla Kong ellen, Ígéretes fiatal nő), ma pedig újabb premiercsomag érkezett. Debütál a Mortal Kombat, Viggo Mortensen első rendezése és láthatjuk egy kultikus magyar animációs film felújított változatát. Jó hír, hogy jövő csütörtökön már az ország legnagyobb mozihálózata is megnyitja kapuit.

mortal-kombat-movie-poster-thumb-1613594784791-e1613668690640.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Mortal Kombat

A Monster Hunter után megérkezett a Mortal Kombat filmadaptáció. A film főhőse Cole Young, az egyszerű bunyós, aki a történet elején még nem sejti, hogy sárkány alakú anyajegye alapján komolyabb sorsra hivatott. Amikor a Külvidék császára elküldi Sub-Zerót, hogy legyőzze a földi harcosokat, az ő feladata lesz megmenteni a világot.

A Sub-Zerot alakító Joe Taslim elárulta, hogy a Warner további négy epizódot tervez.

Zuhanás

Mától látható az Oscar-díjas Zöld könyv főszerepe után rendezővé avanzsáló Viggo Mortensen első saját filmje, a Zuhanás. John és Eric örökbefogadott lányukkal élnek Kaliforniában, távol attól a hagyományőrző közegtől, ahol előbbi felnőtt. Amikor hozzájuk költözik John egyre súlyosabb demenciával küzdő apja, felfordul az otthoni légkör: apja nem tudja elfogadni John másságát, idővel mégis egyre közelebb kerülnek egymáshoz.

Tunéziai terápia

Egy párizsi pszichoterapeuta hazaköltözik Tunéziába. A helyi közösség eleinte gyankodva nézi Selma tevékenységét, hamarosan azonban számos kliense akad, a fodrásztól kezdve az imámig. Egy rendőr egyszerre udvarol neki és fenyegeti bezárással a rendelőjét, ha nem küzdi végig magát a hivatalos engedélyeztetésen. Főszerepben Golshifteh Farahani (Paterson, A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja).

Habfürdő

4K-s formátumban vászonra kerül Kovásznai György 1980-as legendás animációs filmje, a Habfürdő. A felnőtteknek szóló mű a pop-art, a szociofotók és a XX. századi festészet elemeiből építkezve kreatív vizuális megoldásokkal mutat be egy szerelmi háromszöget a kádár-kori Magyarországon.

Éden

Debütál egy friss magyar alkotás. A történet főhőse a minden létező anyagra és jelenségre allergiás Éva, akinek emiatt teljes elszigeteltségben kell élnie, környezetével nem érintkezhet. Egy napon pszichiáter érkezik, hogy kiderítse, Éva betegsége valódi vagy csak a képzeletének szüleménye.

Gunda

Végül, de nem utolsó sorban ékezik egy dokumentumfilm Gundáról, a világon élő egymilliárd sertés egyikéről. Ő is pusztán azért született, hogy utódokat szüljön, majd felhízlalása után élelemként szolgáljon az embereknek. A malac erről mit sem sejt, pedig minden egyes nappal közelebb kerül elkerülhetetlen végzetéhez.

Szöveg nélküli dokumentumfilm, ami pusztán a képek erejével fogalmaz meg morális kérdéseket.

Ti melyik filmet választjátok a hétvégén?