A Ubisoft a hivatalos bejelentés óta teljes hírzárlatot rendelt el a Rainbow Six: Patriotsszal kapcsolatban, de erre jó okuk van, a kiadó ugyanis azt ígéri, hogy a teljes ipar meg fog lepődni, mikor ismét a szemünk elé kerül a valóban impresszív játék.

A Ubisoft igazgatója, Yves Guillemot nagyon szűkszavúan nyilatkozott a játékról, s csupán annyit volt hajlandó elárulni, hogy egy ügyes, hozzáértő csapat dolgozik a programon. További részleteket nem kaptunk, s azt sem tudtuk meg, hogy jövőre pontosan mikor szeretné a cég a boltok polcain látni a játékot, az azonban kiderül: nem elképzelhetetlen egy next-gen átirat a PC-s, Xbox 360-as és PlayStation 3-as verzió mellett.

„Jó esély van arra, hogy következő generációs konzolokra is meg fog jelenni a Rainbow Six: Patriots.”

A játékban a Rainbow 6 alakulat tagjaként az Amerikai Egyesült Államok területén vesszük fel a harcot a terrorizmus ellen. A véres támadások hátterében egy hazai csoport áll, akik semmitől sem riadnak vissza, hogy elérjék a céljukat, így nekünk sem szabad tétováznunk, ha meg akarjunk menteni az ártatlan életeket; ügyességünk mellett ezúttal komoly, morális kérdéseket feszegető döntéseket is meg kell hoznunk.