A roppant sikeres PlayStation-exkluzív Uncharted-szériát fejlesztő Naughty Dog már többször nyilatkozott azzal kapcsolatban, hogy a legutóbb idén áprilisra halasztott Uncharted 4: A Thief's Enddel részükről elköszönnek Nathan Drake-től és a sorozattól. Robert Cogburn játéktervező például rávilágított arra, hogy a játék realisztikus világban játszódik, mely komoly határokat szab a program számára folytatások terén, ráadásul a stúdió egy picit belefáradt már a történetbe, és szeretne inkább egy új IP felé fordulni.

Ugyanakkor az Uncharted-sorozat jogai a Sony birtokában vannak, így elméletileg a Naughty Dog kiszállását követően is találkozhatnánk Nathan Drake újabb kalandjaival, ám Neil Druckmann, a játék kreatív direktora a Sunnak adott interjújában elárulta, hogy erre nem lát sok esélyt a Thief's End befejezésének tükrében.

„A Uncharted 4: A Thief's End lezárást követően nagyon nehéz lenne folytatást készíteni Nathan Drake főszereplésével.” – fogalmazott sejtelmesen Druckmann. „Talán jöhet egy előzmény vagy egy másik karakter, nem tudom. De itt a vége Nathan Drake számára.”

Vajon az alcím által is sugallt „vég” tényleg utóléri Nathant az új kalandban? Vagy csupán annyiról lenne szó, hogy az Uncharted 4 központi dilemmáját megoldva főhősünk végleg befejezi kalandor életmódját és a szerettei mellett dönt? Szerintetek mire készül a Naughty Dog?