A Crytek mostanság sportot űz a PC oldalba rugdosásából. Először a részletes grafikai beállításokat vették el a számítógépes Crysis 2-től (oké, hogy ezt úgy-ahogy pótolták a rajongók, de ez akkor sem az igazi), majd a többjátékos módot is bugosan tették a lemezre. Arról már nem is beszélve, hogy az izmosabb PC-k ellenére is csak DX9-et támogat a játék, s bár a napokban felröppent egy közelgő javítás lehetősége, a dologból semmi sem lett. Arra viszont elég volt, hogy felkeltse a Crytek érdeklődését, így a hivatalos fórumon a fejlesztők közösségi koordinátora, Cry-Tom az alábbiakat írta:

"Soha semmilyen javítást sem erősítettünk meg, nem is tudjuk, az adott honlap honnét vette az információkat." -- utalt ezzel a Maximum PC-re, mely meg nem nevezett forrásokra hivatkozva tegnapra ígérte a DX11-es beállításokat. "Ezt a témát pedig lezártuk, ahogy a többi hasonlót is. Ha van valami bejelenteni valónk a Crysis 2-vel kapcsolatban, akkor itt, a MyCrysison lehet majd olvasni. Ha ide nem írjuk ki, akkor az csak pletyka és nem szabad komolyan venni."

Bár a nyilatkozat nem zárja ki a DX11-es javítás lehetőségét, elkeserítő, hogy még csak nem is szól róla egyetlen szót sem. Holott a Crysis 2 már megjelent, és a játékosok szeretnék látni, mit hoz ki a zseniális német csapat az új API képességeiből. Reméljük, hogy nem hiába várunk...