Utoljára 2010-ben találkozhattunk Perzsia hercegével a The Forgotten Sands alcímmel ellátott, a film apropójából készült, de nem annak elemeit átemelő játékban. Három éve pihen már a sorozat, időközben pedig az Assassin’s Creed lett a Ubisoft új húzócíme, már ami a kőépületek mesebeli körülmények közötti megmászását illeti.

A Ubisoft Studios Montreal ma megerősítette azt, amit már mindannyian tudtuk, miszerint a Prince of Persia jelenleg parkolópályán van. Természetesen nincs elfelejtve a sorozat, csak éppen pihenőn van, hogy nőni és gyarapodni tudjon. A stúdió vezetője, Yannis Mallat azt ígérte, hogy a jövőben gondoskodnak majd a sorozat rajongóiról, s amint lesz valami, azt meg fogják mutatni.

A bejelentés egyébként pont azelőtt történt, hogy kiszivárgott az Osiris videója. Ennek fejlesztése valamikor az elmúlt öt évben kezdődött meg (a videóban a 2007-ben elindított Assassin’s Creed sorozat készítőiként mutatják be a Ubisoft Montrealt), s hasonlóságot mutat a tavaly augusztusban felbukkant magányos játékképpel, mely a POP_ZERO_2 nevet tartalmazta. Nem teljesen kizárt, hogy az Osiris egy kódnév, ami alatt az új, már a következő konzolgenerációt célzó Prince of Persia készül, elvégre eleget pihent már a franchise.