A Ubisoft Studios Montreal (Assassin's Creed, Prince of Persia) valamikor az elmúlt öt évben egy új játék fejlesztésébe kezdett, mely az Osiris nevet kapta. A projektet hivatalosan sosem jelentették be, de most Mark Kilian zeneszerzőnek köszönhetőn tudomást szereztük a létezéséről, mégpedig egy nagyon kezdetleges videón keresztül. Ebben vagy egy kedvcsináló vázát, vagy egy fejlesztői videó durván összevágott részleteit láthatjuk, de az biztos, hogy a játék az ókori múlt Egyiptomjában kapott helyet, a hősünk pedig vagy a címszereplő isten, vagy egy különleges képességekkel rendelkező halandó lett volna.

A videóban látható továbbá az is, hogy egy óriási természeti katasztrófa tépázza meg a piramisok lábánál fekvő várost, s ha még ez nem lenne elég, rovarok egész raja sötétíti be az eget. Lehetséges, hogy mindezt a névtelen főszereplő okozza, de legalább valamilyen szinten köze van ezekhez, a város lakóinak életét felforgató eseményekhez.

Természetesen ahogy az ilyenkor lenni szokott, a Ubisoft nem kommentálta a szivárgást -- ha a projekt még életben van, akkor a következő konzolgeneráció megjelenését követően várható a bejelentés, de addig semmi, ha pedig már nem zajlik a fejlesztés, akkor itt véget is ér a történet. Elképzelhető, hogy mindez a tavaly augusztusi POP_ZERO_2 játékképpel kapcsolatos, hiszen részben van hasonlóság az itt látottak és a kiszivárgott fotó között.