• Gillett és Bettinelli-Olpin rendezésében debütál jövő márciusban a Sikoly 6
  • Az előző rész túlélői New Yorkba költöznek, ahol Gale Weathers dolgozik
  • Pletykák szerint kisebb szerepre mégis visszatérhet Neve Campbell
  • Csatlakozott a stábhoz Hayden Panettiere és Henry Czerny (Aki bújt)

Olyan sikeres lett az új Sikoly, hogy 2023. március 31-én már a következő epizód érkezik ugyanattól az alkotógárdától. Visszatér a Tyler Gillett – Matt Bettinelli-Olpin rendezőpáros, illetve a forgatókönyvet jegyző Guy Busick és James Vanderbilt. A néhai mester, Wes Craven tinislasher sorozatában azonban először fordulhat elő, hogy nem áll kamera elé a központi karaktert, Sidney Prescottot alakító Neve Campbell. A negyvennyolc éves színésznő elmondása alapján nem kínáltak neki méltányos szerződést.

A távozás szándéka hatalmas csalódottságot váltott ki a rajongók körében, ezért sajtóértesülések szerint a Paramount újabb ajánlatokkal keresi Campbellt. Kisebb szerepre térhet vissza a Sikoly 6-ban, ami az új trilógiát lezáró hetedik részben nyerhet értelmet. Fontos hangsúlyozni az értesülés bizonytalanságát, bár a hasonló pletykák gyarkan igaznak bizonyulnak Hollywoodban.

neve-e1654534556913.jpg
(A kép forrása: Deadline)

A hatodik részben a Ghostface-gyilkosságok túlélői maguk mögött hagyják Woodsborót, és New Yorkba költöznek. Újra láthatjuk tehát az előző epizód fiataljait, Jenna Ortegát, Melissa Barrerát, Mason Goodingot és Jasmin Savoy Brownt. Ami a horror széria oszlopos tagjait illeti, sajnos David Arquette-től elbúcsúztak az alkotók, Courteney Cox azonban Gale Weathers sztárújságíró karakterével továbbra is borzolja a kedélyeket.

A produkcióhoz időközben csatlakozott a kétezres évek sztárja, a képernyőre hosszú hallgatás után visszatérő Hayden Panettiere (Hősök), aki egyébként játszott a Sikoly negyedik részében is. Aláírt a filmbe Henry Czerny, akivel az Aki bújt során dolgozott együtt a rendező duó, valamint Dermot Mulroney. Utóbbit Julia Roberts oldalán, az Álljon meg a nászmenet!-ben ismerte meg a nagyközönség, nemrég pedig a Hanna sorozatadaptációjában találkozhattunk vele.