Frank Gibeau a kiadó hivatalos blogján beszélt arról, hogy a következő generációs konzolokra való átállás miatt átcsoportosítják a fejlesztőiket, ami sajnos elbocsátásokkal is együtt jár. A két leginkább érintett csapat az EA Montreal és a Danger Close, de a BioWare Victorynál, illetve más, kisebb irodákban is lefaragták a létszámot; van, aki új munkalehetőséget fog kapni más munkakörben, míg lesz, akinek magának kell új állást szereznie.

A cég már hónapok óta komoly figyelmet fordít az új technológiákra, az egyik csúcsjátékuk pedig a Battlefield 4 lesz. Gibeau szavaiból az vehető ki, hogy ez már bizony egy következő generációs konzolra fejlesztett játék lesz, amiben persze igazándiból semmi meglepő nincs, ugyanis konzolokon már a BF3 is alaposan butított volt a PC-s kiadáshoz képest.

„Az EA kreatív csapatainak számára ez az átállás egyáltalán nem okoz meglepetést, hiszen már hónapok óta foglalkozunk és fejlesztjük az új technológiákat. A konzolos partnereink, akik már látták az eddigi munkánkat, egyetértnek abban, hogy a next-gen programjaink egyszerűen lenyűgözőek. Nemrégiben egy privát Battlefield 4-bemutatót tartottunk 500 GameStop boltvezetőnek, a játék pedig hatalmas ovációban részesült s egyetlen lelkes üzenetet játékosok ezrei osztottak meg.”

Az Electronic Arts korábban azt nyilatkozta, hogy április végén (csak nem a Xbox-prezentáción?) vagy május végén leleplezik a játékot.