Battlefield 4

A Battlefield 4-ről, leszámítva a nem hivatalos pletykákat, még nem tudunk túl sokat azon felül, hogy jön, s hogy a félig-meddig zárt bétateszt már idén ősszel kezdetét veszi. Akik annak idején megvásárolták a Medal of Honor: Warfighter gyűjtői változatát, csak azért nem verhették fejüket a falba, mert a játék automatikusan beíratta őket a bétába. Csakhogy most még február van, a Battlefield 4-et pedig jótékony homály fedi -- legalábbis számunkra, az Electronic Arts ugyanis zárt ajtók mögött már bemutatta a DICE FPS-ét pár szerencsés üzleti partnernek.

"Elmentem ma megnézni a Battlefield 4-et és csak annyit mondhatok, hogy hűha. Kösz a bemutatót, EA! Alig várom, hogy mindnyájan lássátok." -- írta Twitteren J Paul Raines, a GameStop vezérigazgatója. A tweetet az EA is megosztotta, szóval nemhogy nem zavarta őket a kiszivárgott infó, de még népszerűsítették is azt.

Az E3 egyre közelebb van, ma pedig, ha minden igaz, végre bemutatkozik a PlayStation 4. Magyarán az új konzolok a kanyarba kerülnek és ideje előállni a rájuk érkező sorozatok elkövetkezendő részeivel. Azt ugyan nem tudjuk, hogy a Battlefield 4 milyen hardverre íródik, de a nextgen konzolok adják magukat, s persze a PC is, ez egyértelmű. Azt viszont, hogy mikor jön a játék, nehéz megjósolni -- a legutóbbi híresztelések szerint 2014 tavaszán kerül boltokba, ami végső soron érthető, hisz a bétateszt csak ősszel indul el.