• Április 26. és május 5. között játszhatunk a Ni-Oh alfa-demójával
  • A próbaváltozatot játszók exkluzív DLC-t kapnak ajándékba a premierkor

Hát ezt is megértük végre! Bár egészen biztosan sokan kételkedtek abban az elmúlt tizenkét esztendőben, hogy valaha kipróbálhatják a 2004-ben bejelentett Ni-Oht, de most eljött a pillanat: a kacifántos fejlesztési utat bejáró, eredetileg PS3-ra szánt akciójátéka a mai napon érkezik PlayStation 4 konzolokra ingyenesen letölthető demó változatban.

A pre-alfa állapotban lévő játékot egészen május 5-ig nyüstölhetjük, a Koei Tecmo szerint pedig megéri belevágni a kalandba, hiszen értékes exkluzív ajándék üti a markát azon felhasználóknak, akik a próba változatban legalább egy pályát megtisztítanak a démonoktól. A premierkor ők ugyanis megkapják az egyelőre tisztázatlan tartalmú The Mark of the Conqueror DLC-t, amit semmilyen más úton-módon nem lehet majd beszerezni. Csak itt, csak most.

A tesztidőszak lejárta után nem lehet majd megnyitni a demót, így nem árt mihamarabb megkezdeni a démonaprítást a főszereplő szőke szamurájt, Williamet irányítva, mert a hírek szerint a program nehézségi szintje a Dark Souls-szériát idézi. A kipróbálható változatban két régióban tevékenykedhetünk, méghozzá az Usuki nevű pusztulásnak indult halászfaluban, valamint rémek által megszállt ősi területen, Dazaifuban. Ehhez három fegyvert kapunk, egy katana kardot, egy lándzsát, illetőleg egy baltát, melyekre bátran támaszkodhatunk a harcok során.

Hogy a Team Ninja által hegesztett program végső változata mikor kerülhet a kezünkbe, az még kétséges (az ígéretek szerint valamikor idén), így akit érdekel a kizárólag PS4 gépeken elérhető Ni-Oh, az most bátran tegyen egy próbát. Ki tudja mikor lesz rá legközelebb alkalma.