Nem sok reményt fűztünk ahhoz, hogy a közeljövőben elkészülhet a nagyszerű Psychonauts folytatása, ám az mindenképpen némi bizakodásra adott okot, hogy a Minecrafttal meggazdagodott Markus „Notch” Persson hajlandó lenne pénzzel is támogatni a projekt megvalósulását. A szándékát még tavaly jelentette be, s időközben tárgyalások is folytak az ügyben, ám a napokban kiderült, hogy a vártnál többe kerülne elkészíteni a folytatást.

Fontos észben tartani, hogy most nem egy kvázi garázsprojektről beszélünk, amit pár millió dollárból tető alá lehet hozni, hanem egy igazi folytatásról, így igazából nem is meglepő, hogy nagyjából 18 millió dollár kellene. Ez már Notchnak is sok, de nem azért, mert éppenséggel nem volna elegendő pénze (tavaly a Mojang 240 millió dolláros bevételt könyvelt el, amiből Notch a Minecraft-licencek útján 100 millió dollárt zsebelt be), hanem mert egy ilyen nagyméretű üzlet megkötése nagyon bonyolult és időigényes folyamat.

A Double Fine jelenleg a Kickstarteres játékával foglalkozik, így pontos költségvetést még nem készítettek egy esetleges Psychonauts 2-nek, de ha mégis a játék elkészítése mellett döntenek, akkor „alternatív források” után fognak nézni, hogy megvalósulhasson a terv.