Az Nvidia a napokban megmutatta, hogy milyen lesz a mobiljátékok jövője az új processzorral, most pedig azt is láthatjuk, hogy mit tudnak kezdeni a felhővel, mely a következő generációs konzolok egyik fő eleme, s talán a jövő szórakoztatásának is a kulcsszereplője lehet. Bemutatkozik az Nvidia CloudLight!

A cég felhőn keresztül készíti el a nagy erőforrásigénnyel bíró megvilágítás feladatát, így gyenge gépekre vagy hordozható eszközre is részletes látványt hozva. Lényegében arról van szó, hogy a szükséges számításokat a szerver végzi el, majd az adatokat az adott eszközre sugározza, ahol a végső átalakítás végbemegy -- persze bizonyos késleltetéssel, illetve a részletesség sem tökéletes, elmarad egy helyi eszközhöz képest.

Aki többet szeretne megtudni erről az érdekes technológiáról, az egészen részletesen olvashat erről a hivatalos oldalon közzétett, ábrákkal is illusztrált dokumentációban, míg mindenki másnak ajánlom az alábbi videót, mely leegyszerűsítve meséli el azt, ami tudni kell a CloudLight eljárásról.