• Az Oats Volume 1 Neill Blomkamp kísérleti rövidfilmje
  • A Steamen lesz elérhető
  • Ha sikeres lesz, több epizód is követheti
  • A teaser trailer már megtekinthető
  • Sigourney Weaver és Dakota Fanning szerepel a filmben

Emlékszem, nagyon nagy hatást gyakorolt rám anno a District 9, amiben az idegenek végre nem az Egyesült Államokban landoltak, nem megtámadtak minket és nem mi voltunk a hősök a történetben. Emellett pazar, üde látványvilággal és meglehetősen szokatlan (részben dokumentarista, részben hagyományos) módon lett megrendezve.

A rendezőt, Neill Blomkampot akkor nagyjából istennek kiáltották ki, ám hamar kiderült, hogy tehetsége vagy véges, vagy csak nagyon nem tud hollywoodi produkciókat gyártani. A következő két filmje, az Elysium és a Chappie sem hozta azt, amit a District 9 után újdonsült rajongói és a pénz szagára belelkesült stúdiófőnökök elvártak tőle, úgyhogy nem volt meglepő, hogy ezután a 20th Century Fox az akkor még az Alien: Covenanton dolgozó Ridley Scott javára inkább lemondott a Blomkamp által elképzelt Alien 5-ről. Én ekkor életemben először hálát rebegtem a Foxnak…

Persze Blomkamp azért nem esett kétségbe, inkább visszatért a kisebb, független filmekhez, ezért létrehozta az Oats Studiót, amelynek égisze alatt kísérleti jelleggel sci-fi rövidfilmeket szeretne gyártani. Az első kisfilm címe nemes egyszerűséggel Oats Volume 1, és mint a meglepően látványos teaser trailerből kiderült, a District 9 témáját vette elő, csak az idegenek ezúttal nem hajótöröttek, hanem megszállók.

Az Oats Volume 1 – amelyben Sigourney Weaver és Dakota Fanning is szerepet vállalt – egyik érdekessége az, hogy nem valamelyik moziban, tévécsatornán vagy a Netflixhez hasonló médiaszolgáltatáson át nézhetjük majd meg, hanem a Steamen.