A Warcraft-film egy ideig elátkozott projektnek tűnt, hisz ahhoz képest, hogy minden idők legsikeresebb online szerepjátékának jogairól beszélünk, valahogy sosem sikerült tető alá hozni a mozit, sőt, a leszerződtetett neves rendező, Sam Raimi is lelépett, egy ideig parlagon hagyva az egész tervet (szerinte egyébként a Blizzard pofátlanul bánt vele, ő pedig így nem hajlandó együtt dolgozni velük).

Nemrég azonban újra szárnyra kelt a film: először is a Hold és a Forráskód rendezője, Duncan Jones foglalta el a direktori széket, majd felröppent, hogy a film főszereplője Arthas herceg lesz, akit nem más, mint Johnny Depp alakít majd. Ez utóbbi két állítás természetesen csak pletyka, de elég megbízható források szállították őket, szóval akár igazak is lehetnek. Ma pedig kiderült, hogy Az arany iránytű és a Pi élete című filmekért két Oscar-díjat is bezsebelő látványtervező, Bill Westenhofer is a stáb tagja -- az ő részvétele már nem szóbeszéd, a Blizzard egyik producere, Nick Carpenter Twitteren erősítette meg a hírt.

Bill régi motoros, ha döbbenets CGI-effektusokról van szó. Dolgozott többek a Narnia-sorozat első részén, a Sötét zsaruk 2-n, a Szupercsapaton, s ezekért a munkáiért rendre jelölték ilyen-olyan díjakra, többek közt Oscarra is, melyet kétszer is megkapott. Carpenter egyébként annyit fűzött hozzá a friss információhoz, hogy véleménye szerint a film nagyon jó kezekben van, és büszke a felállított csapatra. Reméljük, hogy mi is meg leszünk elégedve, ha egy nap, úgy száz év múlva végre kijövünk a moziból a Warcraft után.