Újra mocorog a Warcraft-film!

A Warcraft-film már vagy ezer éve fel-feltűnik időként, hogy aztán ismét elsüllyedjen a fejlesztési pokolban -- úgy tűnik azonban, hogy lassacskán tényleg sikerül eljutnia a vászonig. Több, egymástól független forrás is megerősítette, hogy a Warcraft-film előkészületei újra mozgásba lendültek, és már van rendező is, nem is akármilyen: David Bowie fia, a Holddal és a Forráskóddal hollywoodi körökben is elismertséget szerzett, díjnyertes angol rendező, Duncan Jones ül majd a székben.

A jogok jelenleg a Legendary Picturesnél vannak, mely cég már augusztusban leszerződtette Charles Leavitt forgatókönyvírót. A script azóta elkészült (vagy legalábbis egy komolyabb vázlata), s most, hogy rendezőt is sikerült találni, már csak a színészek összeboronálása várat magára.

A Legendary nem szeretne úgy járni a filmmel, mint Gore Verbinski a BioShockkal, vagy Guillermo Del Toro az Őrület hegyeivel, azaz nem fogja hagyni, hogy az idő szép lassan kifusson a stúdió lába alól. Sőt, a vállalat gyorsan cselekedni akar, és ha minden rendben megy, ősszel kezdik is a forgatást, hogy 2015-ben mozikba kerülhessen a Warcraft-film. A költségvetést 100 millió dollárban határozták meg (ez Jones eddigi legdrágább filmje), és egyes pletykák szerint Johnny Depp kapja a főszerepet (Arthas, valaki?).

Reméljük, sikerrel jár a projekt és nem hal el megint -- utána pedig már csak abban kell bízni, hogy a szakértő kezek igényes fantasy akciófilmet tegyenek az asztalra. Az adatlap és a képek a World of Warcraftból valók.