Az Xbox One-t nagyon sok támadás érte az elmúlt egy év során, de úgy látszik, mindig van valami, amire megint rá lehet sütni, hogy elszúrta a Microsoft. A legújabb őrület: ötéves kisfiú, aki minden komolyabb nehézség nélkül rájött, hogyan lehet feltörni az Xbox One jelszavas védelmét!

Kristoffer Von Hassel imádja az Xbox One-t, de főleg azok a játékok érdeklik, amiket édesapja játszik a lezárt Xbox Live fiókján. Mivel Kristoffer csak ötéves, lövöldöznie még nem szabad, szülei tudta nélkül viszont jó ideje hozzáfért a konzol előle elrejtett tartalmához. Állítása szerint eleinte félt, hogy mi lesz, ha kiderül a csíny, édesapja viszont, aki maga is az IT-szférában dolgozik, és történetesen pont biztonságtechnikával foglalkozik, nagyon büszke volt fiára, amikor megtudta: Kristoffer egy nagyon durva exploitot kihasználva oldotta fel a jelszót.

Kíváncsiak vagytok a titokra? Nos, Kristoffer egyszerűen rossz jelszót gépelt be, majd mikor a gép átdobta egy megerősítő ablakra, az újabb űrlapot nem karakterekkel, hanem szóközökkel töltötte ki, és lám, bejutott! A Microsoft felé jelentett hibát természetesen azonnal kijavították a programozók, hálából pedig Security Researcher, azaz hibakereső rangot adományoztak a kisfiúnak. A ranggal 50 dollár, négy játék, és egyéves Xbox Live Arany tagság járt. A hibát elkövető technikusokról nincs hír, valószínűleg olyan mélyre ásta őket az MS, hogy sosem találnak rájuk a keresőkutyák.

Xbox One Kristoffer