• Az Outlast folytatása teljesen más helyszínen játszódik, mint az elődje.
  • Az előző rész játékmenete nem változott sokat, de erre nem is volt szükség.
  • Az Outlast 2 idén áprilisban jelenik meg PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Az Outlast nagy sikert aratott 2013-ban. Persze nem akkorát, mint az alapjait lefektető Amnesia (és Penumbra), de nem is hozott annyi újdonságot. Viszont a frissnek ható (de más, horrorra kihegyezett alkotásokban már ezerszer látott) adalékok feldobták a játékot: ilyen például a hasonló témájú filmekből már ismert kézikamerás formula játékelemként való felhasználása, vagy az elmegyógyintézet helyszínének nyomasztó atmoszférája.

A folytatás nem változtatott sokat a bevált játékmeneten, de az új helyszínnel és a titkokkal ezúttal is meghintett, felfedezésre váró történet kellően felfrissíti a játékot ahhoz, hogy a félelemre vágyó játékosok ismét elmerüljenek az Outlastban. Már nem kell sokat várni Outlast 2-re, hisz olyan közel van a játék megjelenése, hogy szinte a nyakunkba lihegnek a benne található bestiák.

A játék április 25-én jelenik meg PC-re és konzolokra. Valamint szintén ezen a napon érkezik az Outlast Trinity kiadás, ami az összes Outlast-játékot (Outlast, Outlast: Whistleblower és Outlast 2) tartalmazza. Ez a kiadás dobozos formában jelenik meg, kizárólag PlayStation 4-re és Xbox One-ra. Ti várjátok, vagy kicsit már meguntátok a horrorok áradatát?

outlast-2-release-date.jpg