• Palmer Luckey otthagyja az Oculust
  • Távozásának okai és részletei nem nyilvánosak

Palmer Luckey, teljes nevén Palmer Freeman Luckey három éve adta el az Oculust a Facebooknak 2 milliárd dollár ellenében, és most, egy évvel az Oculus Rift megjelenése után, melynek első példányát személyesen adta át, elhagyja a cég és az anyavállalat, a Facebook berkeit. A Facebook Luckey távozását illetően csak egy közleményt adott ki, melyben méltatják ls elismerik munkásságát.

“Palmer nagyon fog hiányozni. Hagyatéka messzebre nyúlik az Oculusnál, újító szellemisége beindította a modern VR forradalmat és segített felépíteni egy iparágat. Hálásak vagyunk mindazért, amit az Oculusért és a VR-ért tett, és a legjobbakat kívánjuk neki”

A kérdésre, hogy önként távozott-e, a Facebook belső szabályozásra hivatkozva nem adott választ, így mi is csak találgatni tudunk. Mindenesetre az bizonyos, hogy nem egyszerű időszakot tudhat maga mögött az Oculus atyja, a ZeniMax közvetetten őt is perbe fogta és legombolt a Facebookról 500 milliót, ebbe Palmer luckey 50 milliós büntetése is beletartozik – de mint mondtuk, Palmer Luckey távozásának okairól nincsenek biztos informácóink, mint ahogy arról sem, mik a tervei a jövőt illetően.

palmer-luckey-pa-oculus.jpg